Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1Μάη 2010


        Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι - Νέοι και Νέες - Άνεργοι, Συνταξιούχοι
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών  και εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Ενώνουμε την φωνή μας με την εργατική τάξη σ’ όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά μας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες  ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας.

Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος. Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας. Μειώθηκαν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας με τη μείωση του 14ου και του 13ου μισθού, απολύονται εργαζόμενοι του Δημοσίου με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πάγωσαν για μια ακόμη φορά οι συντάξεις, υποβαθμίστηκαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και η υγειονομική μας περίθαλψη, καταργήθηκαν Συλλογικές Συμβάσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Σήμερα μετά την προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται για τη συνολική πλέον υποβάθμιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών και ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοποιήσεις, η απειλή ακόμη και της μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο, η δραστική μείωση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της ΕΣΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε. Φτιάχνουν ένα σήμερα και αύριο για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.
Για τις σημερινές κατακτήσεις μας, για τα σημερινά δικαιώματά μας έχουν γίνει μακρόχρονοι αγώνες από τους εργαζόμενους και την κοινωνία με χιλιάδες νεκρούς ήρωες της τάξης μας.
Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.
Όλοι στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10 το πρωί.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  Νίκος Μεντζίνης                          Γ. Δαγκωνάκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΔΕΔΥ: 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΜΑΗ 2010

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά μας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες  ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας.
Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος.



Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2010

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην σημερινή της συνεδρίαση αφού εκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα και την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.

Η νέα απεργία θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο αγώνας για να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να μην καταργηθούν τα εισοδηματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας θα είναι διαρκείας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Νομ. Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ , σε συνεργασία με τα σωματεία μέλη μας, διοργανώνουμε την ΤΡΙΤΗ 27/04/2010 και ώρα 6.30μμ στην Πλ. Ελευθερίας συγκέντρωση -συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα που πλήττουν τα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας. 
Με την παρουσία μας να διατρανώσουμε την απόφασή μας για αντίσταση στα νεοφιλελεύθερα μέτρα της Κυβέρνησης.

ΑΠΕΡΓΙΑ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2010

Απεργία 22 Απρίλη


Η σημερινή (22/04/2010) απεργιακή κινητοποίηση στο Νομό μας στέφθηκε από επιτυχία. Δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, η ΕΛΜΕ , τα σωματεία Βενιζελείου και ΠΠΓΝΗ, το Σωματείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων,  των Δικαστικών Υπαλλήλων, του ΕΚΑΒ και πολλές άλλες συλλογικότητες του Νομού.

Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με ευπρεπή συμμετοχή περί  των 500 εργαζομένων. Διαβάστηκαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις και ακολούθησε πορεία ως την Περιφέρεια Κρήτης. 
Την Τρίτη 27 Απριλίου στις 6.30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας , διοργανώνεται συγκέντρωση σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά σωματεία και καλούνται όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να συμμετέχουν

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας ότι: Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι επωμίζονται με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση των πόρων για κοινωνική πολιτική, μονομερώς και άδικα το κόστος της κρίσης που το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο γέννησε και κερδοσκοπεί στην εξέλιξή της, αποφάσισε: Την πραγματοποίηση 22/4/2010: νέας 24ωρης απεργίας ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού μας για την απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Απριλίου 2010, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2010, κλιμάκιο της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ , θα μεταβεί στις παρακάτω υπηρεσίες:

Ø Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (19ο, 20o Δημοτικό Σχολείο),

Ø ΟΑΕΔ Ηρακλείου,

Ø Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας: ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2010) ΚΑΙ ΏΡΑ 6.30ΜΜ ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ με την παρουσία του κλιμακίου της κεντρικής ΑΔΕΔΥ και καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν και να παραλάβουν απεργιακό υλικό.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2010

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. άμεσα αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση 22/4: νέας 24ωρης απεργίας με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

2. Την οργάνωση 27/4 : Συλλαλητηρίων. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

3. Την αγωνιστική, ενωτική, απεργιακή, ταξική 1η Μάη. Οργανώνουμε την καθολική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και των Νομαρχιακών Τμημάτων

4. Τη διαρκή προώθηση του συντονισμού με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

5. Την ανοιχτή εξουσιοδότηση στην Ε.Ε. για τη μορφοποίηση νέων αγωνιστικών δράσεων και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την Πρωτομαγιά.

Τα διακυβεύματα, οι προκλήσεις, τα μέτρα είναι σε θερμοκήπιο νέας κλιμάκωσης το επόμενο διάστημα. Η στάση μας πρέπει να είναι ανάλογη. Είναι κρίσιμη και καταλυτική για το τι τελικά συμβαίνει, επεκτείνεται και πρόκειται να συμβεί στα δικαιώματα, τη ζωή, το μέλλον όλων.

Είναι αναγκαίο :

α) Κάθε Ομοσπονδία και Νομαρχιακό Τμήμα να αναπτύξει πρωτοβουλία, οργανωτικές και πολιτικοσυνδικαλιστικές παρεμβάσεις (Συνελεύσεις, Συσκέψεις, Συνεντεύξεις, μορφές δράσης σε κάθε εργασιακό, κοινωνικό χώρο, Νομό κ.α.) για την ενημέρωση, συσπείρωση, κινητοποίηση, για το συντονισμό με κάθε κοινωνική δύναμη και φορέα (εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι, αγρότες κα.).

β) Να αυξήσει την προετοιμασία, να δυναμώσει τη συμμετοχή και τη μαζικότητα των νέων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων (22 και 27/4/2010, 1η Μάη) να προσθέσει, να διευρύνει με μορφές στα μεσοδιαστήματα.

γ) Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδίες, Νομαρχιακά Τμήματα, Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Η πρόκληση είναι κοινή, η υπόθεση συλλογική, η προοπτική είναι κοινή ευθύνη.

Χρειάζεται:

1. Από το υλικό έως τις οργανωτικές και πολιτικοσυνδικαλιστικές προϋποθέσεις υποστήριξης των αγωνιστικών και απεργιακών δράσεων, πρωτοβουλία. Κάθε Ομοσπονδία, Νομαρχιακό Τμήμα, Σύλλογος άμεσο πρόγραμμα.

2. Από τώρα έως τις 22, 27/4/, 1η Μάη και μετά, επικοινωνία, επαφή, ενημέρωση σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κοινωνικό πεδίο και γεωγραφική περιοχή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΗ.