Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΝΕΟ συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 23 Μαρτίου ώρα 6μμ στην Πλ. Ελευθερίας

Το Νομ. Τμήμα Ηρακλείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση διοργανώνει νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα Πλ. Ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της Κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση ανάκλησή τους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας και αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα «να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες» ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, με την ΕΛΜΕ και το Σύλλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, την ΤΡΙΤΗ 16/03/2010 στην Πλ. Ελευθερίας. Εκατοντάδες διαδηλωτές, είπαν και πάλι το ΟΧΙ τους στα αντεργατικά μέτρα για τις μειώσεις των μισθών.
Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα «να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες» ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές δράσης.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική απεργία της 11ης Μαρτίου 2010 καθώς και τη συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση .

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της Κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση απόσυρσή τους.

Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα «να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες» ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές δράσης.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN στις 6 το απόγευμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

11 Μάρτη 2010 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

OXI ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Τα άδικα και μονομερή μέτρα που η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος προώθησε για ψήφιση από τη Βουλή είναι πρωτοφανή για κάθε πολίτη.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος

• Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, από την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας, στο δώρο των Χριστουγέννων, μέσα από το πάγωμα των συντάξεων. Τη διετία 2009 – 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 20% έως 30%.

• Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

• Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.

• Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ, θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

• Η υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ο περιορισμός των προσλήψεων θα οδηγήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών

Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ: • Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή • Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα • Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια • Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας • Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων • Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

• Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς

• Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

• Στη φτώχεια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ • Για πραγματικές αυξήσεις • Για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ • Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ • Για δίκαιο φορολογικό σύστημα • Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ Όχι άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης Όλοι στον αγώνα
Τα μέτρα δεν θα περάσουν


ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ!!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2010 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ

Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα.

Όπως είναι γνωστό τα μέτρα της Κυβέρνησης περιλαμβάνουν κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ.

Η Κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει τη ψήφιση των αντεργατικών μέτρων το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 5/3/2010.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. (Ταυτόχρονα η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010).

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ 6ΜΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Νομ. Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καλεί μαζί με άλλους Φορείς (ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλλογο Δασκάλων κλπ), στη συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 4 Μάρτη και ώρα 6μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν σήμερα.