Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΤΙς ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης και στον Περιφερειάρχη Υγείας, θα πραγματοποιήσει  το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 23/11/2010 και ώρα 1 το μεσημέρι. Μετά τις περικοπές μισθών και συντάξεων ήρθε η ώρα για περικοπές σε είδος για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους που ανήκουν στον οργανισμό περίθαλψης ασφαλισμένων δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Πρόκειται για  περικοπές ευρείας κλίμακας σε ιατρικές εξετάσεις που χαρακτηρίζονται κρίσιμες για τη διάγνωση και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, επιβαρύνοντας με το κόστος τους την τσέπη των ασφαλισμένων.
Το ταμείο του δημοσίου έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί ιατρικές πράξεις, που αφορούν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: μικροβιολογικές, γαστρεντερολογικές και αλλεργιολογικές εξετάσεις καθώς και σπινθηρογραφήματα (εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής).
Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες, αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος για τους ασφαλισμένους με τιμή εκκίνησης που ξεκινά από 60 ευρώ (για σπινθηρογράφημα ήπατος) και φτάνει τα 270 ευρώ για τα σπινθηρογραφήματα καρδιάς, εξετάσεις που αφορούν τη διάγνωση και παρακολούθηση σοβαρών, μακροχρόνιων ασθενειών.
Ο μεγάλος τομέας των απεικονιστικών εξετάσεων στον οποίο βάζει «μαχαίρι» ο ΟΠΑΔ αφορά τις γαστρεντερολογικές ενδοσκοπήσεις οισοφάγου, στομάχου, δωδεκαδάκτυλου και παχέος εντέρου το κατώτατο κόστος των οποίων αρχίζει από 30 και φτάνει τα 58 ευρώ, συν επιπλέον χρέωση 15 ευρώ όταν ληφθεί υλικό για ιστολογική εξέταση.
Οι μικροβιολογικές εξετάσεις που κόβονται ανέρχονται σε δεκάδες και αφορούν εξειδικευμένες διαγνώσεις που περιλαμβάνουν καρκινικούς δείκτες και εντοπισμό ηπατίτιδας C.
Με την παράσταση διαμαρτυρίας  βάζουμε προ των εύθυνών , τους  Κυβερνητικούς παράγοντες που έχουν στοχοποιήσει τους Δημοσίους Υπαλλήλους και στοχεύουν πλέον στην πλήρη ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της Υγείας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: