Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μόνο το 2010 έχουμε ονομαστικές μειώσεις εισοδήματος  20 - 25%  κατά μέσο όρο. Στην πραγματικότητα όμως οι απώλειες είναι  πολύ μεγαλύτερες, διότι ο πληθωρισμός ήδη τρέχει με 5,5% και το κόστος ζωής είναι στα ύψη. Η φορολογία έχει αυξηθεί, η ανεργία καλπάζει και διατυπώνονται  προβλέψεις ότι θα υπερβεί το 20%, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται και μειώνονται συνεχώς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα υποβαθμίστηκαν τρομακτικά με βάση τους τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά.
Η ακύρωση του μνημονίου αποτελεί λοιπόν βασική προϋπόθεση για την προστασία, επαναφορά και διεύρυνση δικαιωμάτων στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής.
          Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τις θέσεις – εκτιμήσεις, προτάσεις που διατυπώνει, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2010, για τις κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, διεκδικεί μια νέα στρατηγική, ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
  Η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης που κατεδαφίζουν κατακτήσεις, δικαιώματα, εγγυήσεις, που οι κοινωνικές δυνάμεις και οι αγώνες τους οικοδόμησαν μεταπολεμικά, είναι επείγον ζήτημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: