Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Συμμετοχή στην απεργία

Μεγάλη οι συμμετοχή των εργαζόμενων του Δημόσιου τομέα στην σημερινή απεργία (10/02/2010). Πολλές υπηρεσίες είχαν ποσοστά από 60% έως και 90%, άλλες υπολειτούργησαν. Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο ήταν ευπρεπής και συμμετείχαν πολλά σωματεία και συλλογικότητες με τα δικά τους πανό. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα της απεργίας.

1 σχόλιο:

HACKMAN είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. και Εθελ. Αιμοδοτών, στις 10/02/2010, έλαβε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Με αυτό τον τρόπο δείξαμε ότι στηρίζουμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ και ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στα μέτρα που πλήττουν ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους.

Με την ευκαιρία της απεργίας το σωματείο μας τονίζει, πλην των προβλημάτων που ανακοίνωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και ποιο συγκεκριμένα:

1.Ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
2.Άμεση και αναδρομική καταβολή των 176€ (Να τονιστεί ότι μόνο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και οι εκπαιδευτικοί δεν το έχουν λάβει).
3.Άμεση καταβολή του επιδόματος στολής.
4.Αύξηση των ενεργών πληρωμάτων.
5.Αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων του στόλου των ασθενοφόρων.
6.Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεδομένο ότι ο κλάδος μας, λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας, είναι ιδιόρρυθμος.
7.Το ΕΚΑΒ να αφοσιωθεί ΜΟΝΟ στα επείγοντα περιστατικά και όχι στις δευτερογενείς διακομιδές
8.Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και η χορήγηση της απαιτούμενης επαγγελματικής άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Στην συνέχεια πήραμε μέρος στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και καταλήξαμε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου εκθέσαμε τα αιτήματά μας καθώς και την αγωνία μας για το τι μέλη γενέσθαι στον Περιφερειάρχη κ. Καρούντζο.

Με εκτίμηση για το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου