Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ καλέι όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12/12/2007 και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10πμ. Με την παρουσία μας δίνουμε το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στις Κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές. Το μήνυμά μας:
  • Οχι στην κατεδάφιση τςη δημόσιας Ασφάλισης
  • Όχι στο νεοφιλελευθερισμό

Διεκδικούμε
Ø Διασφάλιση του δημοσίου καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Αποκρούουμε κατηγορηματικά την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ø Ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος.
α) Καθιέρωση της τριμερούς χρηματοδότησης.
β) Πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων των εργοδοτών και των χρεών τους προς το Ι.Κ.Α.
Ø Περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.
Ø Σταδιακή επιστροφή της απώλειας που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την καταλήστευση των αποθεματικών τους και από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με χρήματα των ασφαλισμένων.
Ø Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων (2902/90 και 2084/92) καθώς και τον 3029/2002 ) κυρίως όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων, την κατηγοριοποίηση των ασφαλισμένων, τα επικουρικά ταμεία και τα εφάπαξ.
Επιπλέον για τους εργαζόμενους στο δημόσιο διεκδικούμε :
Ø Διατήρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ως προς τους φορείς χορήγησης της κυρίας σύνταξης, της επικουρικής, των μερισμάτων και του εφάπαξ.
Ø Υπολογισμός της σύνταξης στο 80% των εν ενεργεία συντάξιμων αποδοχών με βάση το μισθό εξόδου.
Ø Εγγύηση του κράτους για τα κατώτερα ποσοστά σύνταξης από το Μ.Τ.Π.Υ. και Τ.Ε.Α.Δ.Υ. για τα οποία μέχρι πρόσφατα το κράτος ως εργοδότης δεν είχε καμιά συμμετοχή.
Ø Υπολογισμός της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους στα 35/35.
Ø Διατήρηση των ρυθμίσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Ø Αύξηση των συντάξεων αναπηρίας.
Ø Αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών, ατυχημάτων και ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν τους κινδύνους και τις αντίστοιχες συνθήκες στην εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: