Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗς ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΝΑΛΥΤΗ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σχέση με το πόρισμα της Επιτροπής υπό τον κ. Αναλυτή που αναπαράγεται σήμερα από μερίδα των ΜΜΕ επαναλαμβάνει την απόφαση – τοποθέτησή της:
«Στη βάση των συγκεκριμένων σχεδίων – που ήρθαν στη δημοσιότητα – για επιμήκυνση του εργάσιμου βίου (τώρα προαιρετικά και αργότερα υποχρεωτικά) και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (που αποτελεί όχημα για κατάληξη στην εγγύηση μιας ελάχιστης – εθνικής σύνταξης για όλους) εκτιμά : ότι ανοίγει για το συνδικαλιστικό κίνημα μια πολιτική ανατροπής όσων ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έχουν διασωθεί.
Ο στόχος της νέας νεοφιλελεύθερης επίθεσης είναι προφανής : απελευθέρωση δημόσιων κοινωνικών πόρων υπέρ της αγοράς, των συμφερόντων και των κερδών της.
Το συνδικαλιστικό κίνημα άμεσα, δυναμικά και ενωτικά θα απαντήσει στην απόπειρα προώθησης τέτοιων σχεδίων και στη βάση αυτή δεν αποδέχεται κανένα διάλογο, στη διεκδίκηση επαναφοράς των δικαιωμάτων που έχουν ήδη καταργηθεί, στη διεκδίκηση της αναγκαίας δημόσιας επένδυσης και χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης με εγγύηση των δικαιωμάτων και των νεοεισερχόμενων.»


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: