Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Στάση εργασίας Τρίτη 24 Ιουλίου 2012- Χαλυβουργική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Θέμα 1ο: Στάση Εργασίας

Εφιαλτική είναι η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν  νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. 

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο η προχθεσινή εξαγγελία της Κυβέρνησης, διά στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο  και η σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.         

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, ως άμεση απάντηση στη νέα προκλητική επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, κηρύσσει Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, την Τρίτη 24/07/2012, από τις 12:30 μμ έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από τη νέα Συγκυβέρνηση



·        Να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών

·        Να σταματήσει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων

·        Να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους

·        Να προχωρήσει σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.

  

Θέμα 2ο: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι απεργούν επί εννέα μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρείας και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου απαιτεί από τη Συγκυβέρνηση να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των απεργών, που είναι προβλήματα όλης της εργατικής τάξης στη χώρα μας.



Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου


Ο Πρόεδρος                                                                           O  Γραμματέας

Νίκος Μεντζίνης                                                                    Γιάννης Δαγκωνάκης