Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προετοιμασία για τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1/12/2011

Τη Δευτέρα 28/11/2011 και ώρα 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας (1/12/2011).Η παρουσία ΟΛΩΝ των ΔΣ και των συναδέλφων είναι απαραίτητη.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ




ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ


Τριανταοκτώ χρόνια μετά την εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας που οδήγησε στην ανατροπή της 7χρονης δικτατορίας, το κεντρικό σύνθημα "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" που σφράγισε τους αγώνες του λαού μας, για Δημοκρατία - Ελευθερία - Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο.
 Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης,  την οποία προκάλεσε ένα παγκοσμιοποιημένο και απολύτως ελεγχόμενο από τις τράπεζες και τις αγορές, Σύστημα Διακυβέρνησης, αιχμαλωτίζοντας κυβερνήσεις και χώρες, το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί  αφετηρία για νέους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας με σκοπό την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Είναι το σύνθημα - έναυσμα για την αποτροπή παγίωσης της λιτότητας και της ύφεσης που οδηγούν στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας. Είναι το σύνθημα-απαίτηση για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας. 
Είναι το σύνθημα για την υπεράσπιση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για την υπεράσπιση εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζοντας το υψηλό αγωνιστικό φρόνιμα του λαού μας, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα ενάντια στις κοινωνικά βάρβαρες πολιτικές, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα της Κυβέρνησης που τις εφαρμόζει. Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου, που οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην περαιτέρω φτωχοποίηση όσων θα εξακολουθήσουν να εργάζονται υπό το βάρος των περικοπών που εμπεριέχονται στο νέο Μισθολόγιο – Φτωχολόγιο, των νέων δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων και χαρατσιών.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. 'Oλοι στη συγκέντρωση -πορεία στις 6μμ στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.


Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.