Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εγκληματική και δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΙΣΡΑΗΛ στο "στόλο της ελευθερίας" και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διαδηλώσουν σήμερα 31/5/2010 στις 7 το απόγευμα έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εγκληματική και δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΙΣΡΑΗΛ στο «στόλο της ελευθερίας» που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία και τον τραυματισμό δεκάδων και την κράτηση και σύλληψη όλων των διαδηλωτών.
Οι δυνάμεις του ΙΣΡΑΗΛ αξιοποιώντας την εγκληματική ανοχή αλλά και συνενοχή των κυβερνήσεων που τους παρέχουν ακόμη και διευκολύνσεις, πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν ένα ακόμη έγκλημα.
Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σε διεθνή χωρικά ύδατα, δολοφονούν, τραυματίζουν και συλλαμβάνουν άοπλους ανθρώπους από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της Γάζας και που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διαδηλώσουμε σήμερα Δευτέρα 31.5.2010 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι, 
υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ, σας καλούμε στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 05 Ιουνίου 2010 στις 11πμ στην Πλ. Ελευθερίας. Η απρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη. Καλούμε τα ΔΣ ΟΛΩΝ των σωματείων να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, επισκέψεις στους χώρους δουλειάς και να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους. Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, απαιτούν τη δυναμική, μαζική συμμετοχή μας.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κοινή διακήρυξη ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ για την ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κοινή απεργιακή διακήρυξη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 του Μάη 2010: Πατήστε εδώ να διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη.
Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 20 του Μάη ώρα 10 πμ στο Εργ. Κέντρο Ηρακλείου. Να είμαστε όλοι εκεί!!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2010 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 2010

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ριζικά αντίθετες στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.
Το πάρτι επί των αποθεματικών, επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας  του συστήματος, οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:

 Την προκήρυξη γενικής απεργίας  την Πέμπτη 20/5 για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών  (ενώ η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/5) και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά. Μετά τη γενική απεργία, σε νέα συνεδρίαση, τα προεδρεία των δυο οργανώσεων θα αποφασίσουν για την συνέχιση του αγώνα. 
Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων – συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές εξορμήσεις των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-05-2010, ΩΡΑ 6.30 ΜΜ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οι εργαζόμενοι της χώρας με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, συνεχίζουν τον αγώνα και την αντίθεση τους στο πακέτο των άδικων και σκληρών οικονομικών και αντιασφαλιστικών μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ( Ευρ.Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. ).
Επίσης την Τετάρτη 12/5/2010 σε κοινή συνεδρίαση τα Προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσουν την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι απαιτούν:
Την κρίση και τα βάρη να τα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες,
Όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τα Δημόσια οικονομικά και τον πλούτο της χώρας.
ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά πρωτίστως να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΗ 2010 ΩΡΑ 6.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ 2010


Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στο Ηράκλειο. πάνω από 3.000 εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ν. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και διαδήλωσαν ενάντια στα βάρβαρα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα της Κυβέρνησης. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας......

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ
4 ΚΑΙ 5 ΜΑΗ 2010

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπόψη της τη δυναμική που διαμορφώνεται στις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων  στο Δημόσιο αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που  λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Επίσης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στη γενική  πανελλαδική απεργία της 5ης Μάη και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ 2010

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’60
Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας. Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος.
Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ