Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Εισοδηματική πολιτική: Μηδενικές αυξήσεις

"Η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σε αντιδιαστολή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα δουν "παγωμένους" τους μισθούς τους για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούνται μέσω του νέου προϋπολογισμού να πληρώσουν τα αποτελέσματα της κρίσης, τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που τροφοδοτεί την ύφεση και χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Η χορήγηση μηδενικών αυξήσεων σε υπαλλήλους με μικτές αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ, συνιστά πάγωμα στις καθαρές αποδοχές από 1.400 ευρώ και άνω και αντίστοιχα για τις ίδιες κατηγορίες συνταξιούχων.

"Επιπρόσθετα οι αυξήσεις 1,5%, που προβλέπονται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δεν προστατεύουν αλλά αντίθετα μειώνουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων.


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο κύμα απαξίωσης του Δημοσίου και επίθεσης στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν αγωνιστικά και με απεργιακές κινητοποιήσεις την προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών τους."

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο

Όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας ΤΡΙΤΗ 17/11/2009 και ώρα 6μμ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης του πολυτεχνείου

Η εξέγερση του πολυτεχνείου, ζώσα παρακαταθήκη των αγώνων της Νεολαίας και του λαού μας συνεχίζει και σήμερα να μας εμπνέει και να μας οδηγεί. Tριάντα έξι χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση του λαού μας στο Πολυτεχνείο ενάντια στη χούντα, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τη δικτατορία των συνταγματαρχών, για «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη χώρα μας δέχτηκαν μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματά τους για μόρφωση και δουλειά. Οι νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδήγησαν στον εργαζόμενο λάστιχο που τον υποχρεώνουν να δουλεύει ως και 65 ώρες τη βδομάδα, με μόνο δικαίωμα την ανασφάλεια στη δουλειά, στη ζωή, στο μισθό, στη σύνταξη. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση ως κοινωνικά δικαιώματα, δέχτηκαν τεράστια επίθεση. Επιδιώχτηκε η πλήρη υποταγή τους στις επιταγές της αγοράς, η λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, η ιδιωτικοποίησή τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα, τα κινήματα των νέων και των απόκληρων αντιπάλεψαν αυτές τις πολιτικές και σήμερα αξιώνουν:

Ø ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,

Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ,

Ø ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Το μήνυμα του Νοέμβρη γίνεται πράξη με:

Ø Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη

Ø Συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες

Ø Συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης

Η μνήμη των αγώνων του Νοέμβρη του ’73, τροφοδοτείται σήμερα από τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για ένα κόσμο ειρηνικό με εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, μας οδηγεί και πάλι. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, δικαιώνεται μόνο με την ενεργητική συμμετοχή όλων μας σε αγώνες για μια άλλη Κοινωνία, δικαιότερη, ανεκτική και πλουραλιστική.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 5μμ στην Πλ. Ελευθερίας την ΤΡΙΤΗ ώρα 6μμ 17/11/2009.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιμάνια

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιμάνια και εκφράζει την αντίθεσή της στη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε ως παράνομη την απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αντίθετη με την προσφυγή σε δικαστικά ή αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αγώνων και καλεί την Κυβέρνηση προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους στα Λιμάνια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που συνδέονται με την ανάπτυξη του Λιμανιού και το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον.