Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ενημέρωσης των σωματείων μελών του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο. Με επισκέψεις σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας, στις ΔΟΥ, στο Τελωνείο, στην ΥΠΠΕ, στο ΠΠΓΝΗ και αλλού, τονίστηκε η αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων στα συνδικάτα και φυσικά η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 25/02/2009 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/02 και ώρα 12 το μεσημέρι. Δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχαν: Ο Νίκος Μεντζίνης (Πρόεδρος της ΕΓ του Νομ. Τμημ. ΑΔΕΔΥ, η Σπανού Δέσποινα, μέλος της ΕΓ της Κεντρικής ΑΔΕΔΥ, Η Σπ. Σδόνα (Ν. Τμ. ΑΔΕΔΥ), Γ. Δαγκωνάκης (Ν. ΤΜ. ΑΔΕΔΥ), Κ. Παραδεισανός, Απ. Κλινάκης (Δ. Θεοτοκόπουλος), Γ. Κουκλινός (Πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων).

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση για την απεργία στις 25 του Φλεβάρη

Κλιμάκιο της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ηρακλείου με τους (Νίκο Μεντζίνη, Κ. Παραδεισανό, Σπ. Σδόνα, Απ. Κλινάκη, Μιχ. Κασαπάκη) και το μέλος της ΕΓ της Κεντρικής ΑΔΕΔΥ Σπανού Δέσποινα, επισκεφτήκαμε σήμερα Τετάρτη 18/02/2009 τους παρακάτω εργασιακούς χώρους: Δημοτικά Σχολεία 4ο και 50ο, Γυμνάσιο και Λύκειο Τάλως, Τελωνείο Ηρακλείου, ΥΠΠΕ Ηρακλείου, Τεχνικές Υπηρεσίες Νομαρχίας Ηρακλείου, 1η ΔΟΥ Ηρακλείου.Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, μοιράστηκε απεργιακό υλικό και προπαγανδίστηκε η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση στις 25/02/2009 και ώρα 12 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Αύριο Πέμπτη προγραμματίζουμε επίσκεψη στο ΠΠΓΝΗ, στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στα γραφεία μας (Σμπώκου 3).

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης


Σύσκεψη πραγματοποίησε η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ηρακλείου, με τη συμμετοχή Προέδρων και μελών ΔΣ των Συλλόγων μελών μας, το Σάββατο 14/02/2009, με θέμα την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 25 του Φλεβάρη. Αποφασίστηκε:
  • η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 25/02 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πλ. Ελευθερίας.
  • Η ενεργοποίηση όλων των μελών μας για καλύτερη ενημέρωση των Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού. Καταρτίστηκε πρόγραμμα επισκέψεων μαζί με το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ σε υπηρεσίες του Νομού (Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Νοσοκομεία, ΙΚΑ, Οικονομικές Υπηρεσίες)
  • Συνέντευξη τύπου την ΠΕΜΠΤΗ 19/02/2009 και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία μας (Σμπώκου 3 Ηράκλειο).

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΣΥΣΚΕΨΗ Ε.Γ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 25 του Φλεβάρη με οικονομικά, συνταξιοδοτικά και θεσμικά αιτήματα.
Προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την ΑΠΕΡΓΙΑ σας καλούμε σε σύσκεψη το ΣΑΒΒΑΤΟ 14/02/2009 και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία μας Σμπώκου 3 (αρχή. Δ. Περιμετρικής ) .
Η παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της δύναμής μας, είναι απαραίτητη.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

24ωρη Απεργία 25 Φλεβάρη 2009

H πολιτική καταστολής που αναδεικνύεται καθημερινά με τις επιθέσεις των ΜΑΤ στην τελευταία διαδήλωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τώρα στους αγρότες και συνδυάζεται με τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων περί καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, πρόσφατα με την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποτελεί επικίνδυνη διολίσθηση, μεταλλαγή και εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντά με νέα απεργία (24ωρη) στις 25 Φεβρουαρίου.
Η πολιτική που με καταστολή διαχειρίζεται τους συλλογικούς αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους, επιχειρεί την επανέκδοση και ενίσχυση της θεωρίας του κοινωνικού αυτοματισμού, της διαίρεσης, με πρώτο στόχο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Η υποβάθμιση της Δ.Δ., η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, η αναξιοκρατία, η κομματική χειραγώγηση, το πελατειακό σύστημα που υπηρετείται από τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, τη διαμεσολάβηση καθιστούν προβληματική, δαπανηρή, αναποτελεσματική τη Δ.Δ.
Η προσπάθεια του λαϊκισμού στο ρόλο του θύτη να τοποθετήσει και να στοχοποιήσει το θύμα, τον εργαζόμενο, δεν πρόκειται να περάσει, απομονώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που γνωρίζει ότι η διέξοδος είναι στην αλληλεγγύη των αγώνων και όχι τα πλαστά διλλήματα ή τις προπαγανδιστικές πρακτικές των κυβερνήσεων για την αποφυγή ανάληψης των ευθυνών για τα αδιέξοδα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

3ωρη στάση εργασίας συμπαράστασης στους αγρότες της Κρήτης

3ωρη στάση σήμερα 03/02/2009 από ώρα 11.00 έως 14.00 κήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση στους αγρότες της Κρήτης. Όλοι στην Περιφέρεια Κρήτης για στήριξη της κατάληψης.