Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Τρίωρη στάση εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 18/12 και συγκέντρωση στις 12 στην Πλ. Ελευθερίας

Μετά τη γενική απεργία της 10/12/2008, σύμφωνα και με το πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου (28/11/2008) και της Ε.Ε. (8/12/2008) και στη βάση των νέων δεδομένων :
α.- Την πολιτική και κοινωνική συγκυρία από το τραγικό και συγκλονιστικό γεγονός της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και της κοινωνίας που αναδεικνύουν, με συμπυκνωμένο τρόπο και περιεχόμενο, το ζήτημα των συλλογικών δικαιωμάτων : πολιτικών, οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικών.
β.- Την ψήφιση του προϋπολογισμού της λιτότητας, που ψηφίζεται μάλιστα σε μη εργάσιμη ημέρα (Κυριακή 21/12/2008), τη μείωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών δαπανών, την προώθηση και νέων ιδιωτικοποιήσεων, την άδικη και ταξική φορολογία.
γ.- Την παραμονή της εκκρεμότητας επιχορήγησης και χρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας (εφάπαξ) και του ΟΠΑΔ (Υγειονομική Περίθαλψη), με αποτέλεσμα την όξυνση και τη δραματική εξέλιξη που ήδη έχουν προσλάβει.
δ.- Τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών – Μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,
διευρύνονται, οργανώνονται και συντονίζονται ως εξής οι δράσεις μας :

Την Πέμπτη 18/12/2008 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 11.30 έως το τέλος του ωραρίου με :
•1. Κεντρική συγκέντρωση στις 12.00 στην οδό Αριστοτέλους (Υπουργείο Υγείας, ΟΠΑΔ) όπου πραγματοποιείται και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη δημόσια υγεία, πρόνοια, στην οποία συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε.
•2. Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στην Αθήνα, στα αστικά κέντρα και στις υπόλοιπες πόλεις σε συντονισμό με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα και τα Εργατικά Κέντρα (Πέμπτη 18/12/2008 από 12.00 και μετά).
Η ανάπτυξη των οργανωτικών και πολιτικοσυνδικαλιστικών ενεργειών, μέτρων και πρωτοβουλιών για την καθολική, οργανωμένη, δυναμική συμμετοχή στις αγωνιστικές, απεργιακές δράσεις, είναι επιβεβλημένη για όλους από τα γεγονότα και τη συγκυρία, τα προβλήματα και τις εξελίξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 18/12/2008
11.30 έως τέλος ωραρίου
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙς 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

3ωρη στάση για τη δολοφονία του μαθητή και 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση εκφράζοντας την οδύνη και την καταδίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου παιδιού, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιορίζεται, μπροστά στο συνταρακτικό αυτό γεγονός για την κοινωνία, στην καταδίκη, κρίνει αναγκαίο :
1. Να υπογραμμίσει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για τη διολίσθηση, την έξαρση του αυταρχισμού ως κλίμα και συμπεριφορά, στάση που κλιμακώνεται στους μηχανισμούς καταστολής και όχι μόνο, όσο η λιτότητα, η κρίση, η επίθεση στα δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο του λαού μεγεθύνεται.
2. Να στηρίξει τις αυριανές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με στάση εργασίας από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες , στις πόλεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και κάτω από το τραγικό γεγονός και κάθε πολίτη στην αγωνιστική συγκέντρωση της Τετάρτης 10/12/2008 και ώρα 10 το πρωί στο ΕΚΗ , στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προσλαμβάνει το χαρακτήρα συνολικής αιχμής στην ενότητα των πολιτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων που παλεύουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε, να διασώσουμε, να διευρύνουμε.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10/12. Όλοι στη συγκέντρωση στις 10 πμ στο ΕΚΗ







ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου

Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αν. Κρήτης

Εκλογές για ανάδειξη ΔΣ, Ε.Ε, Αντιπροσώπων στο Ν.Τμ. της ΑΔΕΔΥ και στην Ομοσπονδία τους είχαν οι συνάδελφοι του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΑΝ. Κρήτης στις 27/11/2008. Συγκροτήθηκαν δε σε σώμα όπως παρακάτω:
ΔΣ
Πρόεδρος: Χαλκιαδάκη –Νικολιδάκη Στέλλα
Αντιπρόεδρος: Κοτσανάκης Μανόλης
Γ. Γραμματέας: Φανταουτσάκη Ευθυμία
Ταμίας : Ζαμπουλάκη Μαρία
Μέλη: Παπαντωνάκη Αφροδίτη
Τρουλάκης Μανόλης
Χριστοδουλάκης Μανόλης
Εκπρόσωποι στο Ν.Τμ. ΑΔΕΔΥ
Χαλκιαδάκη –Νικολιδάκη Στέλλα
Φανταουτσάκη Ευθυμία
Ζαμπουλάκη Μαρία

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

24ωρη Απεργία 10 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!