Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Η, διοργανώνουμε σύσκεψη για το ασφαλιστικό και την προετοιμασία της 2ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12/12/2007. Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν. Στη συνάντησή μας θα παρευρεθεί και ο κος Ρωμανιάς Σύμβουλος της ΓΣΕΕ.
Για την ΕΓ του Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ
Ο Πρόεδρος
Νίκος Μεντζίνης

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

24ωρη Απεργία 12 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2007

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 12 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιδιώξεις στο Ασφαλιστικό αλλά και στο σχέδιο του προϋπολογισμού όπου συνεχίζεται η λιτότητα στους μισθούς, η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών παροχών, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι δεν έχει νόημα ένας διάλογος χωρίς παραγωγικό περιεχόμενο που μετατρέπεται ουσιαστικά σε παράλληλους μονολόγους. Η μη κατάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένης πρότασης για το θέμα της χρηματοδότησης, δεν ανταποκρίνεται σε πλαίσιο ενός ουσιαστικού διαλόγου.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεννόηση και με τη Γ.Σ.Ε.Ε. θα εξετάσει το επόμενο διάστημα και άλλες μορφές κινητοποιήσεων προκειμένου να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα αιτήματα των εργαζομένων για την αναβάθμιση των μισθών και για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜ. ΤΜ. ΤΗς ΑΔΕΔΥ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΝΟΜ. ΤΜ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΦΑΞ: 2810-256547 ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ ΚΟΙΝ: Ε.Ε ΑΔΕΔΥ
ΤΚ 71304
ΠΛΗΡ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΤΖΙΝΗΣ (6932620295)


ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΜ. ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Η θητεία των οργάνων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, έχει ολοκληρωθεί. Βάση άρθρων του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ αλλά και των άρθρων 3,4,5 και 6 του εσωτερικού κανονισμού, προχωρούμε στην σύγκληση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης Νομού Ηρακλείου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2008, με θέματα:
Α. Οικονομικός Απολογισμός
Β. Απολογισμός απερχόμενης Ε. Γραμματείας.
Γ. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Δ. Προγραμματισμός Δράσης
Ε. Εκλογή Νέας Εκτελεστικής Γραμματείας
Η ακριβής ημέρα της Συνέλευσης θα σας γίνει γνωστή μόλις συγκεντρώσουμε από όλα τα σωματεία – μέλη μας τα απαραίτητα έγγραφα . Παρακαλούμε λοιπόν για την ΑΜΕΣΗ αποστολή με το ταχυδρομείο ή με courier στην διεύθυνση : 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Σπύρου Μουστακλή Ηράκλειο ΤΚ 71304, των παρακάτω εγγράφων:

1. Αντίγραφο Πρακτικού Εκλογής των αντιπροσώπων κάθε σωματείου για το Νομ. Τμ. Της ΑΔΕΔΥ.
2. Συμπληρωμένη την κάρτα Συλλόγου την οποία σας επισυνάπτουμε
3. Κατάσταση Τακτικών και Αναπληρωματικών Αντιπροσώπων.


Επίσης για να συμμετέχει κάθε σωματείο – μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πρέπει να έχει γίνει η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ του συλλόγου αυτού, που με βάση την ομόφωνη απόφαση προηγούμενης Γενικής μας Συνέλευσης είναι : 100 Ευρώ ανά Σύλλογο , συν (+) 15 Ευρώ ανά Αντιπρόσωπο., ώστε η οικονομική εισφορά κάθε Συλλόγου να είναι ανάλογη των μελών του. Οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα τςη απλής αναλογικής (Νόμος 1264). Με νεότερο έγγραφό μας θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες και την ακριβή ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες:
Νίκος Μεντζίνης 2810256547, 6932620295.

Για την Ε.Γ του Νομ. Τμημ. Της ΑΔΕΔΥ
Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας


Νίκος Μεντζίνης Γιάννης Δαγκωνάκης





ΚΑΡΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μέλους ΑΔΕΔΥ ν. Τ. Ηρακλείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ……………………………………………………………

ΕΔΡΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ……………………………………………………

ΤΗΛ: …………………….. , ΦΑΞ ………………………………………

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ: ………………………………………

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ……………………………………………..

ΤΗΛ: ΕΡΓΑΣΙΑΣ:……………………………., ΟΙΚΙΑΣ………………

ΚΙΝΗΤΟ: ………………………………………………………………...

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ: ………………………………………

ΤΗΛ: ΕΡΓΑΣΙΑΣ:……………………………., ΟΙΚΙΑΣ………………

ΚΙΝΗΤΟ: ………………………………………………………………...

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ……………………………………

ΗΜ. ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΤ. ΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: …………………………..
ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ: ……………
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ: ………………………………………
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ Ν. ΤΜ. ΑΔΕΔΥ:
…………………………………………………………………………… ΤΗΛ: ΕΡΓΑΣΙΑΣ:……………………………., ΟΙΚΙΑΣ……………
ΚΙΝΗΤΟ: ……………………………………………………………




ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ………………………………………..

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: 34 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ζώσας παρακαταθήκης των αγώνων της νεολαίας και του λαού μας, ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών, έρχεται φέτος, σε μια συγκυρία σημαντική για το λαό μας και τη χώρα μας: Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο συνεχιζόμενος σφαγιασμός του Παλαιστινιακού λαού, δείχνουν την απόφαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για τον έλεγχο των πετρελαίων, αδιαφορώντας για το διεθνές δίκαιο.
Στο εσωτερικό, οι επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζονται. Το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων γιγαντώνεται και αντιμετωπίζουμε πλέον γενικευμένα φαινόμενα φτώχειας και πλήρους αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τα Εθνικά ζητήματα, που οδηγούνται σε ατραπούς επικίνδυνους και αδιέξοδους, τότε έχουμε μπροστά μας, μια συγκυρία δύσκολη και επώδυνη. Η παγκοσμιοποίηση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθώντας αντιλαϊκές και αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, οξύνει τις αντιθέσεις και οδηγεί στην περιθωριοποίηση μεγάλα κομμάτια του λαού μας.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας δείχνει τον δρόμο της υπέρβασης και της διεξόδου:
Ø Αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη
Ø Συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες
Ø Συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, δικαιώνεται μόνο με την ενεργητική συμμετοχή όλων μας σε αγώνες για μια άλλη Κοινωνία, δικαιότερη, ανεκτική και πλουραλιστική. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11/2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ø Τους αγωνιστές και τους νεκρούς μας τους τιμάμε με αγώνες
Ø Απαντάμε με αλληλεγγύη και έμπρακτη υποστήριξη για κάθε λαό που μπαίνει στα σχέδια και στο στόχαστρο των εκμεταλλευτών του κόσμου
Ø Δυναμώνουμε τον αγώνα μας στη διεκδίκηση δικαιωμάτων



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Νίκος Μεντζίνης